ADANA’DA AYTAÇ DURAK KRİZİ

Bayramda Adana’daydım. İki kebap arası, haliyle sürekli siyasi temaslarla geçti.

Her ne kadar bir tek MHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı netleştiyse de, Adana yerel seçim atmosferine girmiş durumda. Aday adayı afişleri sokakları süslemeye başlamış.

DURAK, CHP’DEN ADAY OLMAK İSTİYOR

CHP’nin İstanbul’da yaşadığı Mustafa Sarıgül krizinin bir benzeri Adana’da var: Aytaç Durak krizi.

Durak telefonla anket yapıyor. “Yeniden aday olayım mı”, “hangi partiden olayım” gibi sorularla Adanalıların görüşünü almaya çalışıyor. Siz bu anketi, Durak’ın aday olmak istediği partiye baskı aracı olarak da yorumlayabilirsiniz.

30 yıldır hemen her partiden belediye başkanı olan Durak, bu kez de CHP’den mi olacak? Bu yönde bazı duyumlar aldım.

Evet, Aytaç Durak CHP’den aday olmak istiyor. CHP’lilerin bir bölümü, kazanabilmek için bu adaylığı onaylıyor. Ama dosyaları nedeniyle karşı olanlar daha fazla…

Örneğin etkili CHP’lilerden biri bana şu iki haberi anımsatıyor:

‘RANTÇI’ DURAK, ‘ZAVALLI’ KILIÇDAROĞLU

1. Tarih 2 Kasım 2008. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da Kanal A televizyonuna çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde dört dönemdir Belediye Başkanı olan ve şimdi de AKP’den yeniden aday olacak olan Aytaç Durak var. Kılıçdaroğlu, Durak’la ilgili yeni bir rant dosyasının bulunduğunu, bu dosyanın yolsuzluk sürecinin gelişimi açısından ibretlik olduğunu savundu.

2. Tarih 7 Ocak 2009. Yer Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu. Aytaç Durak basın toplantısı düzenliyor ve hedefinde Kılıçdaroğlu var: “Bana ‘yolsuzluk yaptı’ diyen Ankara’daki zavallının ağzına o lafı tıkarım.”

Bu iki haberi anımsatan CHP’li soruyor: Acaba Ankara’daki “zavallı”, Adana’daki “rantçıya” belediye başkanlığı adaylığı vizesi verecek mi?

Bakalım zaman ne gösterecek.

SİYASETİN NABZI EKSPRES’TE ATIYOR

Adana’da siyasi nabzın en iyi tutulacağı yerlerden biri Ekspres gazetesidir. Adana’nın en çok satan ve en etkili gazetesi olan Ekspres’in benim için ayrı bir yeri var. Çünkü gazetenin sahibi ve yöneticisi, çocukluk arkadaşlarımın babasıdır ve o nedenle Ekspres hep bir parçamız olmuştur.

Arkadaşım, aynı zamanda CHP İstanbul İl Genel Meclisi üyesi olan Koza Yardımcı’yla birlikte, işte bu duygularla, Ekspres’i ve babası Hakan Bülent Yardımcı’yı ziyaret ettik.

Tam tahmin ettiğimiz gibiydi ve siyasetin nabzı Ekspres’te atıyordu: Biz gazeteye gittiğimizde AKP’nin Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar ve Yardımcısı Gökhan Gürbüz, Hakan Bülent Yardımcı’yı ziyarete gelmişti. Biz çıkarken de MHP İl Başkanı Mustafa İzoğlu ve MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü, ziyarete geliyordu. Arada başka partiler, başka aday adayları…

Adana gözlemlerimizi yarın da aktarmayı sürdüreceğiz…

Mehmet Ali Güller
Aydınlık Gazetesi
26 Ekim 2013

, , , , , , , , ,

  1. #1 by Hami Koç on 28/10/2013 - 01:45

    siyasetin iç yüzü, biraz da.

Yorum bırakın