AKP’nin Gezi’yi Soros, FETÖ ve PKK ile kirletme taktiği

Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomik krizdir. Hiçbir iktidar, önündeki seçimlere böylesi bir gündemle gitmez. AKP bu nedenle Türkiye’nin önüne yeni gündemler koyuyor, koyacak: İç politikada Gezi operasyonları, dış politikada “milliyetçilik” rüzgarı yaratacak “one minute” ya da “iPhone kırma” tarzı bir gelişme…

Erdoğan’ın geçen ay Gezi eylemlerini hedef alan ilk açıklamasından itibaren Tele1 TV’de anlattım: AKP adım adım yükseltilecek olan Gezi operasyonlarıyla Türkiye’yi kutuplaştırarak ve karşı kutbu baskılayarak seçimi kazanmaya çalışacak.

İdeolojik düzlemde şu taktiği uygulayacaklar:

1. adım: Gezi’yi Soros/Kavala ile dış bağlantılı ilan etmeye çalışmak…

2. Adım: Gezi’de FETÖ parmağı olduğuna toplumu ikna etmeye çalışmak…

3. Adım: Gezi’yi Öcalan/PKK/HDP ile ilişkili göstermeye çalışmak…

Bu adımların uygulaması ise şöyle olacak:

1. Kavala’nın çevresindekilere operasyon yapılarak, Gezi’nin Sorosçu/Kavalacı bir dış operasyon olduğu işlenecek, ki işleniyor…

2. Gezi ile FETÖ arasında bir bağ kurabilmek için olmayacak kişilere FETÖ’cülük suçlaması yapılacak. (Emin Çölaşan ve Necati Doğru örneğin…)

3. Genel kitlenin savunmayacağı türden illegal örgütlere operasyonlar yapılacak.

4. Gezi’de boy gösteren HDP yöneticilerine operasyonlar yapılacak.

5. Seçimden öncede operasyonları bazı CHP milletvekillerine kadar götürülecek.

 

FETÖ’cü polisler, Gezi’de Erdoğan’ın kahramanlarıydı!

Saray’ın hedefi bu gerçek olmayan tabloya ülkenin bütününü ikna etmek değil tabi. Zira Türkiye’yi bu yalanlara inandırmak mümkün olmaz. Ama Saray seçmenin yüzde 50’sini bu yalanlara ikna ederek belediyelerin çoğunu kazanmayı hesaplıyor.

Saray’ın fikren teslim almaya çalıştığı yüzde 50’nin en azından bir bölümüne şu gerçekleri anlatmak hepimizin tek tek vatandaşlık görevidir:

1. Gezi kendiliğinden bir hareketti ve Soros/Kavala işi değildi. Dahası ÖDP liderlerinden Alper Taş’ın da belirttiği gibi, Kavala AKP’ye zarar veren bu eylemlerin bitirilmesi için uğraşmış bir isimdi.

Doğru, Soros operasyonlar yapmıştı: 2003’te Ukrayna’daki Gül darbesinde, 2004’te Gürcistan’daki turuncu darbede, 2005’te Kırgızistan’daki lale darbesinde parmağı vardı ama üçünden önce ilk operasyonu Türkiye’de yapmıştı! Soros’un 2002’deki “sarıl ampül” darbesinde rolü vardı!

Öyle olduğu için de Erdoğan 2003’te Davos’ta Soros’un masasına oturmuştu! Öyle olduğu için de Türkiye’deki Sorosçular, neoliberaller, yetmez ama evetçiler belli bir döneme kadar AKP’nin destekçisi, hatta “ideolojik gladyatörleri” olmuştu!

Gezi gibi milyonların katıldığı halk hareketlerine elbette herkes dahil olmak ve yararlanmak ister; CIA da ister, Soros da… Fakat Gezi, yani Haziran halk hareketi, Türk Bayrağı taşıyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen kitlesiyle bu türden dış güçlerin en ufak etkide bulunamayacağı tertemiz bir çizgideydi!

2. Gezi’de şiddet uygulayan polislerin FETÖ’cü kimlikleri üzerinden Gezi’yi FETÖ’yle ilişkilendirmeye çalışmak da Soros’la ilişkilendirmeye çalışmak kadar nafile bir iştir. O şiddeti uygulayan FETÖ’cü polislere emri veren Erdoğan’dır, “polis kahramanlık destanı yazdı” diyen Erdoğan’dır!

Kısacası AKP ve FETÖ, Gezi’nin tam karşısında konumlanmış ortaklardır!

 

Gezi’de AKP-PKK ortaklığı

3. Gezi’yi Öcalan/PKK/HDP ile ilişkili göstermeye çalışmak, AKP için Soros ve FETÖ’yle ilişkili göstermeye oranla AKP için daha kolaydır. Zira Gezi’den HDP’li vekil fotoğrafı da, Öcalan posteri fotoğrafı da gösterebilirsiniz.

Ancak gerçek şudur:

a. Ağaç eylemlerinin başında Sırrı Süreyya Önder vardır ama mesele ağaç eylemini aşmaya başladığı anda Sırrı Süreyya Önder yoktur. Dahası Sırrı Süreyya Önder, AKP’nin izniyle İmralı’da Öcalan’dan Gezi’de AKP’ye yardımcı olma talimatları almaktadır.

b. Gezi, Türk Bayraklı milyonların “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla inlerken, Selahattin DemirtaşGezi’de darbeyi gördük” diyerek Açılım ortağı AKP’ye destek vermekteydi.

c. Gezi Türkiye çapına yayılırken, Öcalan, İmralı’ya gelen milletvekillerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın verdiği şu taktiği iletti: “Taksim’i ulusalcılara bırakmayın

Erdoğan ve Fidan, PKK’nin Taksim’e girmesiyle Gezicilerin büyük bölümünün alandan çekileceğini hesap ediyordu.

d. Hakan Fidan, Gezi sonrasında da işi garantiye alabilmek için avuçlarındaki Öcalan’a bir görev daha verdiler ve HDP’yi kurdurttular! HDP “Türkiye partisi” imajıyla Gezi kitlesinin bir bölümü havuzlayacaktı!

Kısacası, Açılım ortakları AKP ve PKK, Gezi’ye karşı konumlanmış ve birlikte hareket etmişti!

 

Vatandaşlık görevimiz

Goebbels’in taktiğiyle seçimlere kadar 110 gün boyunca her gün bu yalanı söyleyecek olanlara karşı, yukarıda özetlediğim gerçekleri 110 gün boyunca yılmadan anlatmak ve ekonomiden gözleri kaçırma tuzaklarına işaret etmek, hepimizin görevi…

Muhalefet partileri Erdoğan’ın kurduğu sahte minderde (Gezi) değil, gerçek minderde (ekonomi) güreşmelidir!

AKP’nin yukarıda sıraladığım adımlarını uygulamasını engellemek mümkündür; Türkiye’nin Silivri duvarlarını yıkma deneyimi de vardır, alanlardan demokrasiyi savunmak deneyimi de…

Mehmet Ali Güller
13 Aralık 2018

  1. #1 by nayk on 15/12/2018 - 01:32

    Katiliyorum. Yalnizca propaganda ile sonuca ulasamazlar. Son iki secimde oldugu gibi silah kullanacaklar. Magandalari salacaklar. Bu magandalarin kimlikleri tespit edilmeli ve suc orgutu olarak siniflandirilip geregi yapilmalidir. Bircogu belki fetocu cikacaktir. Ya da sadat, turkiye hizbullahi falan olabilir.
    ….
    Karsi tarafta ne tur silah varsa sizde de ayni tur olmali. Bu lafi buyuk guclerin dunyaya hukmetme kavgasi ile ilgili olarak soylemistim. Mesela Rusya Abd ile tek basina bas edemez, cunku askeri anlamda cok ustun olsa da, 150 milyoncuk bir nufus, ve iyi bir ekonomisi olsa da momentumu az, ve tek basina finansal saldiriya gucu yetmeyebilir. Finansal saldiriya askeri karsilik ta verilmeyecegi icin denge ancak Cin’i yanina almasiyla saglanabilirdi.
    Simdi “muhafazakar”ligi temsil edenlerin emrinde halk icine dagilmis bir suru pompalilliar var. O zaman “ilerici”lerin de buna karsi koyabailecek ayni turden bir guce sahip olmasi lazim. Ilericilerde silah yok, olsa da kullanmazlar. Zaten boyle bir sey ic savas demektir.
    Ya canini ortaya koyup isini hakkiinla yapacaksin, ve saldiriya ugradiginda tek kazancin kendi tarafinin biraz psikolojik ustunluk kazanmasi olacak, ya da benzer onlemler alacaksin.
    Muhafazakar taraf sanki ic savasi da goze almis, oy vermeyenleri toptan temizlemekten buyuk bir zevk alacak havasi var. Halk arasinda boyle bir bolunme yok, yani mesela gezicilere karsi bir nefret yok bence. Gezicilerin de muhafazakarrara karsi bir nefreti yok. Muhafazakarlar yandas yayinlari okumaz, cunku hicbirsey okumaz. Gazete satanlara her yandas gazeteden bir tomar gelir, aynen geri gider. Hersey tv ve ceptelefonu yoluyla oluyor.
    …….
    18 dakikada vatan partisi cizgisi elestiriliyor. Daha once dedigim gibi iktidarda reis, feto, mhp, tarikatlar, ve vatan partisinin fiili bir iktidari var gibi. kendimize soralim vatan partisinin bu koalisyonda olmasi mi daha iyi olmamasi mi daha iyi. yani nerdeyse tek umudumuz v.p. chp ne yapabilir, secimleri hile yuzunden kaybeder oylara sahip cikmaz, kendi kalesine gol atar, bu boyle surer gider. Tabi yine gidip chpye oy verecegiz, ya da yerine gore iyipartiye, ama v.p. de hakim oldugu alanda, varsa, bizi hayal kirikligina ugratmamali.
    …..
    Muharrem ince muhtelif videolar gostermisti, yani eskiden boyle diyordun simdi boyle diyorsun gibisinden. iyi bir yontem. Yalniz bu yontem cesitlendirilmeli, daha fazla arguman kullanilmali. Mesela israilden gdolu tohum alamamizi elestir, fetonun arastirilmasi onergesinin reddini, mhpnin gayrimilli tavrini elestir. Amerikadan korkma, Amerika da buyuk resimde bizim yanimizda. Derin devletle savasiyoruz. Avrasyaya pas atabilirsin. Dunya yeni bir devrim yasiyor, biz bu devrime ortacag zihnniyetiyle giremeyiz falan de. Daha fazla adam konustur. …..

    Ama galiba hic bir sey musibetin yerini tutamaz. O musibet te ekonomik krizdir. Malesef durum boyle. Bence oncelik ordunun her turlu saldiriya hazir olmasidir.
    …..
    Chp istanbul il baskanini degistirmelidir.
    ….
    Emin colasani hapse atmaya calismak, kurt oylari almak icin olmasin sakin. Emin colsana ilerici caliskan bir kimsedir ama Davutoglu icin su kabul edilemez cumleyi kullanmisti: niye turkum demiyor, konyali olduguna gore laz olamaz. Bariz bir etnikci yaklasimdir bu. Yani kurtsun de o yuzden turkum demiyorsun gibi. nersesinden tutasniz elinizde kalir. kurtler de belki bu sebepten degil ama genel olarak direk onu fasistlikle suclarlar. Cunku derindevlet oyle istemistir zamaninda. Ugur Dundar da Ataturk’u yedi gobek turk soyundan geliyor diye aklamaya calismiti. Yani baska irklardan olsa degeri azalacak miydi. Simdi Perinceki hapse atarlarsa hic sasmamak lazim. Buna gucu yetmez zannediyor olabilir, ama iktidar icin hersey mubahtir. Sonucta kurtler Perincekten Bahceliden daha fazla nefret ederler, cunku derindevlet onlara oyle ogretti, bu nasil oldu bilmiyorum.

    • #2 by nayk on 15/12/2018 - 01:47

      Emre Kongar ve Dogru Perincek birbirini elestirmesin, cunku ikisi de ABDnin Ay’a insanla indigini ver geri dondugunu, ve ikiz kuleleri El Kaidenin yiktigini zannediyor. Bu durumda birine Avrasyaci digerine Amerikanci mi diyecegiz. Ataturkculugun farkli fraksiyonlari denir ancak buna. Ikisi de lazim. Isteerlerse bir gun MerdanYanardag cekilsin, 18 dakikayi Perincekle yapsin, cok iyi bir rating’i olur. Ayni seyi herhangi bir chpli ve herhangi bir vpli de yapabilir. Ama kavga kufur bagirma olmayacak. Haberturk,cnnturk, ntv gibi yerlerde yarisi fetocu-amerikanci-dinci , yarisi da Ataturkcu ama cok kibar oldugu icin fazla sey soylemeyen kimselerin tartismasindan bikmistik.

  1. UYARI FİŞEĞİ * AKP’nin Gezi’yi Soros, FETÖ ve PKK ile kirletme taktiği | Cumhuriyetimiz İçin

Yorum bırakın