TSK BAYDEMİR’E TEPKİ GÖSTERDİ, ABD KONSOLOSU ZİYARETİNE GİTTİ – ABD KONSOLOSU GÖSTERE GÖSTERE DESTEK VERİYOR

Diyarbakır Büyükşehir belediye Başkanı Osman Baydemir’in, öldürülen PKK üyesi Sait Özgün’ün evine yaptığı ziyaret, önce Org. Büyükanıt tarafından, sonra da Org. Özkök tarafından kınandı. ABD’nin Adana 2. Konsolosu Allision ise aynı saatlerde Osman Baydemir’e destek ziyareti yaptı. Perinçek, ziyareti “ABD-AKP-PKK ilişkisi, bir kez daha gözler önüne serildi” şeklinde değerlendirdi.

MEHMET ALİ GÜLLER
Aydınlık Dergisi
15 Ağustos 2004

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 8 Ağustos’ta Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin’le birlikte, öldürülen PKK/KOGRA-Gel üyesi M. Sait Özgün’ün evini ziyaret etti. Belediye’nin resmi plakalı araçlarıyla düzenlenen ve “İnsani amaçtan çok, siyasi amaç taşıdığı” belirtilen ziyaret, kamuoyunun tepkisini çekti. Pek çok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü ziyareti “siyasi tavır” olduğu gerekçesiyle kınadı.

ORG. BÜYÜKANIT:  “ZİYARET KABUL EDİLEMEZ”

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 10 Ağustos’taki veda ziyaretleri sırasında basının konuyla ilgili sorusuna, “Çok çirkin ve çok iğrenç bir olay” yanıtını verdi. “Bu ilk defa olan bir şey değil” diyen Orgeneral Büyükanıt, “Maalesef çok çirkin ve çok iğrenç bir olay. Basınımız buna yeterince ilgi gösterdi. Ben basınımıza da teşekkür ediyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Yasal soruşturma başlatılmış durumda. Bundan sonra adaletin vereceği kararı beklememiz gerekir. Terörle yıllarca mücadele eden bir organizasyonun bunu herhalde sevinçle karşılaması düşünülemez” diye konuştu.

ORG. ÖZKÖK: “BÜYÜKANIT’IN GÖRÜŞÜ, TSK’NIN GÖRÜŞÜDÜR”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının, çatışmada ölen teröristin ailesine taziye ziyaretinde bulunmasını, “uygun olmayan bir hareket tarzı” olarak nitelendirdi.

Bir gazetecinin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın konuyla ilgili açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Orgeneral Özkök, Orgeneral Büyükanıt’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ortak görüşünü ifade ettiğini söyledi.  Orgeneral Özkök, “Bu görüşe ilaveniz olacak mı” sorusuna da “İlaveye gerek yok. Her şeyi gayet güzel ifade ettiler. Uygun olmayan bir hareket tarzı uygulanmıştır. Gerekli işlem Bakanlık tarafından başlatılmıştır” karşılığını verdi.

ABD KONSOLOSUNDAN, BAYDEMİR’E DESTEK ZİYARETİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün bunları söylediği saatlerde, Osman Baydemir’e destek amaçlı bir ziyaret gerçekleşiyordu.

ABD’nin Adana 2. Konsolosu Alicia Allision’un, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’na yaptığı destek ziyaretine basın sokulmuyor ve ziyaretin nedeni ile ilgili açıklama da yapılmıyordu. ABD konsolosunun ziyareti Ankara’da şöyle değerlendirildi: “K. Irak’ta PKK ile mücadele etmeyen ABD, Türkiye topraklarında da, açıkça PKK ile yan yana durduğunu gösteriyor”

Ulusal Kanal dışında hiçbir televizyonun yer vermediği ziyaret, ertesi gün de gazetelerde yer almadı.

PERİNÇEK: “ABD-AKP-PKK İLİŞKİSİ GÖZLER ÖNÜNDE”

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin Adana 2. Konsolosunun, Osman Baydemir’e yaptığı ziyaretle, “ABD-AKP-PKK” ilişkisinin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Perinçek, Türkiye’nin, ABD politikaları gereğince “AKP-PKK ortak koalisyonu” tarafından yönetildiğini söyledi. AKP ile PKK’nin pek çok ortak politikası bulunduğuna dikkat çeken Perinçek, bu ortaklığın 28 Mart yerel seçimlerinde de su yüzüne çıktığını belirtti.

, , ,

  1. Yorum bırakın

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın